Mad i naturen - hvad man finder på vandreturen

At se pinsesolen danse lovede ikke for godt i år, men ved kysten nordøst for Lohals kunne være en mulighed med lidt sol.
Vandreturen gik fra Lohals ud gennem skoven og til Hou Fyr, herefter langs kysten tilbage mod Lohals. En tur på små 12 km, hvor der undervejs blev samlet lidt fra naturen som kunne indgå i Trangia gryde retten senere.
Skovbunden var fuld af skovmærke, en urt som nok oftest anvendes til kryddersnaps på grund af noterne af anis, selv har jeg tidligere anvendt den i en øl jeg bryggede til en fynsk restaurant.
Men jeg tog lidt med videre til at runde gryderetten af. På stranden fandt jeg lidt strandkål som kunne indgå i retten som det sunde nærende grønne element , som modspil til bacon, oksekødet, tomatpuréen, gulerødder og kartofler.
Retten simrer lystigt, mens jeg skriver disse linjer siddende op af en væltet træstamme nydende en fynsk øl.
Mad i naturen smager bare bedre - velbekomme.